КРРТ повідомив про введення в експлуатацію телемережі МХ7

Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ) повідомив Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення про запланований запуск загальнонаціональної цифрової телемережі МХ-7. 

Як передає Укрінформ, про це повідомили у Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації.

«Концерн РРТ – оператор загальнонаціональної цифрової телемережі МХ-7 – повідомив Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення про запланований запуск мережі. Зробити це за п'ять місяців до завершення будівництва концерн мав відповідно до п. 4 рішення Нацради №2039 від 5 грудня 2019 року», - йдеться у повідомленні.

Тепер Нацрада має ухвалити рішення про оголошення конкурсу на мовлення в мережі МХ-7, до якого передусім увійдуть державні телекомпанії та Суспільний мовник.

«З метою недопущення кризи неплатежів з боку переможців конкурсу Концерн РРТ пропонує в конкурсних умовах передбачити наявність в учасників попередніх договорів із Концерном із зазначеною вартістю трансляції телевізійної програми у мережі МХ-7» - уточнюють у Держспецзв’язку.

Мовлення відбуватиметься у стандарті DVB-T2 із використанням 158-ми передавачів. Технічні характеристики мультиплексу передбачають розповсюдження 12 телевізійних програм зі стандартною чіткістю SD.

Читайте також: На телевежі у Києві встановлюють перший передавач державного мультиплекса МХ-7

Як повідомляв Укрінформ, уряд у серпні 2021 року затвердив Програму підвищення обороноздатності та безпеки держави в частині матеріально-технічного забезпечення побудови оператором Концерном радіомовлення, радіозв’язку та телебачення загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі MX-7. Для будівництва мережі КРРТ залучив 490 млн грн кредиту під гарантії уряду. Монтаж першого передавача розпочався 20 січня 2022 року.