Цьогоріч на дешеві кредити можуть розраховувати ще близько 20 тисяч підприємців - Мінфін

У державному бюджеті-2022 на реалізацію бюджетної програми «Забезпечення функціонування Фонду розвитку підприємництва» передбачено 3 млрд грн, що дозволить надати підтримку для розвитку ще близько 20 тис. підприємців.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства на запит Укрінформу.

"У державному бюджеті-2022 на реалізацію бюджетної програми «Забезпечення функціонування Фонду розвитку підприємництва», у рамках якої здійснюється фінансування програм «Доступні кредити 5-7-9%», «Доступний фінансовий лізинг 5-7-9%» та «Доступна іпотека 7%» передбачено 3 млрд грн. Це дозволить надати підтримку для розвитку ще близько 20 тис. підприємцям", - повідомили у пресслужбі.

Водночас, якщо виникне необхідність, Мінфін може ініціювати внесення змін до держбюджету-2022 для розвитку згаданих програм.

У міністерстві зазначили, що одним із їх пріоритетів є державна підтримка розвитку мікро, малого та середнього підприємництва (ММСП), що здійснюється, у тому числі, завдяки програмі «Доступні кредити 5-7-9%».

"Програма показала свою успішність, доцільність, а також своєчасність - з початком коронакризи", - вважають у Мінфіні.

За даними міністерства, з моменту старту програми «Доступні кредити 5-7-9%» представники ММСП отримали від уповноважених банків 33 436 кредитів на загальну суму 85,2 млрд грн.

Читайте також: За програмою доступних кредитів бізнесу видали майже 85 мільярдів

Державна програма «Доступні кредити 5-7-9%» реалізується Фондом розвитку підприємництва (ФРП), який на сьогодні уклав угоди про співробітництво з 40 банками на умовах компенсації відсотків.

Закон про Фонд розвитку підприємництва було ухвалено на початку 2020 року. Він спрямований на реалізацію програми державної підтримки малого бізнесу в Україні, на розвиток підприємництва, збільшення обсягів виробництва, експорту, імпортозаміщення, високотехнологічного виробництва, енергоефективності, створення нових робочих місць, повернення трудових мігрантів тощо.