Укрзалізниця прийняла партію нових пасажирських спальних вагонів

ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» поставив АТ «Укрзалізниця» 31 січня чергові п’ять нових пасажирських купейних вагонів, які виготовлені з випередженням графіка за кошти державного бюджету.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба УЗ.

"Ці п’ять нових купейних вагонів, а також 2 вагони типу СВ, отримані у минулій партії, поповнять склад поїзда №15/16 сполученням Харків - Рахів", - йдеться у повідомленні.

Виробник за погодженням з Укрзалізницею вніс до цих вагонів точкові зміни задля збільшення зручності: додано контрастні маркування для людей з порушеннями зору, встановлено додатковий пульт керування освітленням у купе, тестуються безконтактні сенсорні кнопки зливу у вбиральні.

Крім цього, вагони вже традиційно обладнано кондиціонером, кулером з питною водою, сигналізацією дверей купе, індикатором зайнятості вбиралень та кнопкою виклику провідника. Вагони мають збільшений обсяг багажного відділення та обладнані системами відеоспостереження в загальних зонах вагонів, вакуумними туалетами, сповивальними столиками, а також розетками та USB-портами біля кожного місця.

Читайте також: Двоповерховий електропоїзд Skoda після ремонту вирушив у рейс із Києва до Львова

Як повідомлялося, наприкінці 2021 року Укрзалізниця з випередженням графіка отримала від виробника 20 нових пасажирських вагонів — 15 купейних та 5 вагонів типу СВ, що наразі курсують на маршруті 5/6 Маріуполь-Рахів та 77/78 Харків-Маріуполь. За угодою з ПАТ «КВБЗ» до липня 2022 року АТ «Укрзалізниця» отримає ще 31 купейний вагон, 7 вагонів СВ, 20 купейних вагонів для перевезення пасажирів з інвалідністю в кріслі колісному, а також 17 купейних вагонів з купе начальника поїзда та можливістю перевезення пасажирів з інвалідністю в кріслі колісному.