Фонд енергоефективності отримав понад 900 заявок від ОСББ

Державна установа "Фонд енергоефективності" станом на кінець січня 2022 року отримала понад 900 заявок від об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) на участь у програмі "Енергодім".

Про це сказав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Станом на кінець січня Фонд енергоефективності отримав понад 900 заявок від ОСББ на участь у програмі "Енергодім". Загальна вартість проєктів перевищує 7,3 млрд грн, грантів - 4,5 млрд грн", - сказав Шмигаль.

За його словами, учасниками програми стало понад 80 тис. сімей, а 200 будинків уже модернізовані повністю або частково.

Шмигаль також нагадав, що цього року стартує масштабна програма термомодернізації будинків.

Читайте також: Президент анонсував масштабний проєкт термомодернізації багатоквартирних будинків

Як повідомлялося, впродовж 2022 року очікується проведення термомодернізації щонайменше 500 багатоквартирних будинків за програмою ДУ "Фонд енергоефективності" та 5 тис. будинків - за рахунок коштів бюджету та кредитів.

Прийом заявок від ОСББ на участь у програмі з енергомодернізації багатоквартирних будинків “Енергодім” від Фонду енергоефективності розпочався 3 вересня 2019 року. Програма передбачає часткове відшкодування витрат на заходи з енергоефективності у розмірі 40% вартості прийнятних заходів/робіт для пакета «Легкий» та 50% - для пакета «Комплексний».