Нафта дорожчає на тлі зростання напруження у Східній Європі і на Близькому Сході

Ціни на нафту зросли у вівторок, 25 січня, відновивши частину втрат попереднього дня, оскільки зростання напруження у Східній Європі і на Близькому Сході посилило побоювання з приводу можливих перебоїв у постачанні.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля березневої нафти Brent на 9:15 за Києвом становила $86,06 (+0,74%). Барель березневої нафти WTI торгувався по $83,83 (+0,72%). Попередні торги по еталонах завершилися на рівні $85,43 і $83,31 відповідно.

"Тон на ринку залишається впевненим за підтримки зростаючого геополітичного ризику. Ми спостерігаємо фіксацію прибутку при підвищенні цін, але купівельний апетит залишається високим, оскільки нафтові інвестори стурбовані перебоями у постачаннях у разі конфлікту між РФ і Україною", - сказав Чіокі Чен із Sunward Trading.

У понеділок НАТО заявило, що переводить свої сили у стан готовності та посилює Східну Європу додатковими кораблями і винищувачами у зв'язку з нарощуванням російських сил поблизу України. Кремль засудив такі дії.

Читайте також: Нафта дорожчає на тлі посилення геополітичної напруги

На Близькому Сході пов'язаний з Іраном єменський рух хуситів у понеділок завдав ракетного удару по Об'єднаних Арабських Еміратах, націленого на базу, де розміщувалися американські військові. Проте удар було відбито за допомогою ракет-перехоплювачів Patriot, заявили офіційні особи США та ОАЕ.

«Ризик падіння на ринку нафти буде обмежений, оскільки будь-яка ескалація ситуації в Україні чи на Близькому Сході призведе до різкого зростання цін. Крім того, очікується, що дефіцит пропозиції збережеться, оскільки ОПЕК+ щосили намагається досягти своєї мети з видобутку і, ймовірно, збереже свою політику поступового збільшення пропозиції», — сказав Сатору Йошида, аналітик із сировинних товарів у Rakuten Securities.