АрселорМіттал сплатив торік 14,6 мільярда податків і зборів

У 2021 році ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» (АМКР) сплатило до бюджетів усіх рівнів 14,6 млрд грн податків і зборів, що у 2,3 раза перевищує загальну суму податкових платежів за 2020 рік (6,4 млрд грн).

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба компанії.

Зазначається, що із суми сплачених податків і зборів 7,2 млрд грн надійшли до державного бюджету та 1,9 млрд грн – до місцевих бюджетів. Також підприємство перерахувало 1,1 млрд грн єдиного соціального внеску та і 4,4 млрд грн податку на додану вартість при імпорті сировини та матеріалів.

У 2021 році найбільше зросли виплати податку на прибуток (плюс 5,5 млрд грн) і рентної плати за видобуток залізної руди (плюс 513 млн грн).

Упродовж року компанія двічі підвищувала заробітну плату та виплачувала основну та додаткову премії всім працівникам. Відповідно, значно збільшилися обсяги податку на доходи фізосіб та єдиного соціального внеску - на 100 млн грн та 75 млн грн проти попереднього року.

На підприємстві також наголосили, що істотно зросли сплачені податки до місцевих бюджетів.

Читайте також: «АрселорМіттал» заявляє, що не може виплатити зарплату через арешт рахунків

Зокрема, у розпорядження місцевої громади Кривого Рогу від АМКР надійшло понад 900 млн грн земельного податку, що майже у півтора раза більше від суми сплаченого земельного податку у 2020 році.

"Ми більш ніж удвічі збільшили обсяг податкових платежів, незважаючи на нелегке друге півріччя минулого року, коли ситуація на світовому ринку металопродукції та залізорудної сировини істотно погіршилася. Наприкінці 2021 року вартість електроенергії для нашого підприємства у порівнянні з 2020 роком зросла майже у 2 рази, природного газу – у 7 разів", - прокоментував Сергій Плічко, фінансовий директор «АрселорМіттал Кривий Ріг»..

За 16 років роботи АрселорМіттал в Україні підприємство сплатило 90,3 млрд грн податків і зборів.