ОГТСУ торік протранспортував 27,3 мільярда кубів газу українським споживачам

Інфографіка

ТОВ "Оператор ГТС України" (ОГТСУ) минулого року протранспортував 27,3 млрд кубометрів "блакитного палива" споживачам в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ОГТСУ.

"За даними Оператора ГТС України, у 2021 році з газотранспортної системи України до операторів газорозподільчих мереж (обл- та міськгази) та прямих споживачів (великих підприємств - ред.) надійшло 27,3 млрд куб. м природного газу", - йдеться у повідомленні.

При цьому найбільше газу було доставлено до точок виходу з газотранспортної системи Дніпропетровської (3,45 млрд кубометрів), Донецької (2,03 млрд кубометрів), Харківської (1,96 млрд кубометрів) областей та Києва (2,37 млрд кубометрів).

У 2021 році порівняно із 2020-им зафіксоване зниження транспортування "блакитного палива" до точок виходу з ГТС Києва та Чернігівської області - на 18%, Харківської - на 15%, Черкаської - на 11%. Зростання обсягів транспортування газу зафіксоване до точок виходу з ГТС Кіровоградської (+14%), Запорізької (+9%), Львівської та Чернівецької ( по +8%) та Житомирської (+7%) областей.

Читайте також: Росія з початку року скоротила транзит газу через Україну

Як повідомлялося, за минулий рік РФ протранзитувала через Україну 41,7 млрд куб. м газу, використавши заброньовані потужності по точках входу на 93,8%, по точках виходу – на 91%. Порівняно із 2020 роком транзит газу українською ГТС зменшився на 25%.