До кінця року Україна очікує ще 4 судна із 300 тисячами тонн вугілля – Галущенко

Цього року до України надійшло 6 суден із 400 тис. тонн вугілля, до кінця року очікується ще 4 судна із 300 тис. тонн палива.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко під час брифінгу щодо проходження опалювального сезону.

«Станом на сьогодні (21 грудня) в Україну вже надійшло шість суден, це – близько 400 тис. тонн вугілля. До кінця року очікується захід ще чотирьох кораблів з майже 300 тис. тонн палива для вітчизняної генерації», - розповів Галущенко.

За його словами, через стримування Російською Федерацією в неофіційному режимі транзиту казахстанського вугілля в бік України, імпорт «чорного золота» відбувається переважно морським шляхом.

Втім, на сьогодні ситуація із запасами вугілля є стабільною. Очікується, що у грудні споживання буде на рівні 1,8 млн тонн вугілля, а надходження перевищать 2 млн тонн, з яких – 1,5 млн тон власного видобутку.

«Ми абсолютно контролюємо ситуацію в енергетичній сфері. Держава чітку розуміє, за рахунок чого та як вирішувати будь-які питання в цьому напрямку», - додав Галущенко.

Як повідомляв Укрінформ, ПАТ «Центренерго» забезпечує поставки вугілля морським шляхом, аби уникнути ризиків енергетичної блокади, яку розпочала Російська Федерація.