Нафта дорожчає після різкого падіння напередодні

Ціни на нафту підвищилися у вівторок, 21 грудня, після різкого падіння напередодні на побоюваннях щодо спаду попиту на пальне на тлі поширення нового штаму коронавірусу Омікрон.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com

Вартість бареля лютневої нафти Brent на 9:15 за Києвом становила $72,19 (+0,94%). Барель лютневої нафти WTI торгувався за $69,6 (+1,44%). Попередні торги з еталонів завершилися на рівні $71,52 і $68,61 відповідно.

Більшість країн перебуває у стані підвищеної карантинної готовності за кілька днів до святкування Різдва та Нового року. При цьому кількість випадків інфікування Омікроном швидко зростає в Європі, США й Азії. Зокрема, в Японії на одній із військових баз було виявлено щонайменше 180 випадків інфікування штамом Омікрон.

Нова Зеландія відклала раніше заплановане повторне відкриття свого міжнародного кордону через стрімке поширення Омікрону по всьому світу. Декілька інших держав знову запровадили заходи щодо соціального дистанціювання.

«Після декількох днів падіння ціни на нафту відновлюються, оскільки більшість тривог з приводу COVID вже враховано у вартості сировини. Короткострокові наслідки закриття кордонів для економічного зростання досі не зрозумілі, тому ціни на нафту залишаться чутливими до будь-яких посилень вимог щодо поїздок», - сказав Едвард Мойя, старший аналітик OANDA.

Тим часом рівень дотримання угоди про скорочення нафтовидобутку країнами ОПЕК+ у листопаді зріс до 117% з 116% у жовтні, повідомляє Reuters з посиланням на джерела.