Нафтогаз закликає тепловиків погасити заборгованість за різницею в тарифах

НАК "Нафтогаз України" закликає виробників теплової енергії якомога швидше укласти угоди для погашення заборгованості за спожитий газ, обумовленої різницею між ринковим та встановленим тарифом. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті компанії.

"Враховуючи обмежений строк реалізації заходів з проведення взаєморозрахунків, підписання договорів буде здійснюватися до 27 грудня", - наголосили у компанії.

У Нафтогазі зазначають, що врегулювання заборгованості за спожитий газ має велике значення для стабільного проходження опалювального сезону.

Як повідомлялося, 15 грудня Кабінет Міністрів затвердив порядок надання громадам у 2021 році субвенції на погашення різниці між встановленими та ринковими тарифами на комунальні послуги. Верифікована заборгованість з різниці в тарифах становить 26,9 млрд грн, в тому числі 22,45 млрд грн – по підприємствах теплопостачання, 4,45 млрд грн – по водоканалах.

Кабмін, органи місцевого самоврядування та НАК "Нафтогаз України" 30 вересня підписали меморандум про врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та гарячої води в опалювальному періоді 2021-2022 років. Меморандум передбачає, що тарифи на тепло та гарячу воду для населення залишаться на рівні минулого опалювального сезону. У свою чергу уряд зобов'язався відшкодувати різницю між встановленим та ринковим тарифами на комунальні послуги, а також підтримати фінансово громади з низьким рівнем податкоспроможності.