Штати ввели санкції проти виробника популярних дронів та ще низки компаній з Китаю

Міністерство фінансів США запровадило санкцій проти восьми компаній з Китаю, в тому числі виробника популярних безпілотників DJI.

Про це йдеться в офіційному повідомленні мінфіну США, передає Укрінформ.

«Офіс контролю за іноземними активами міністерства фінансів США (OFAC) ввів санкції проти восьми китайських технологічних компаній»,- зазначається в повідомленні.

За інформацією американського міністерства, ці компанії «активно сприяють біометричному спостереженню, а також відстеженню етнічних та релігійних меншин у Китаї, зокрема мусульманської уйгурської меншини в Сіньцзяні».

До переліку, зокрема, потрапила компанія SZ DJI Technology Co, яка займається виробництвом дронів для цивільного використання.

«Сьогоднішні дії показують, як у Китаї приватні фірми в секторах оборони та технологій спостереження активно співпрацюють з урядом задля придушення етнічних і релігійних меншин», – заявив у цьому зв’язку заступник міністра фінансів США з питань боротьби з тероризмом і фінансової розвідки Браян Нельсон.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер міністерство торгівлі США запровадило санкції проти Академії військово-медичних наук Китаю, а також 11 її інститутів, пов’язаних з дослідженнями у сферах радіаційної медицини, мікробіології, токсикології, фармакології, біоінженерінгу тощо. За офіційною інформацією, обмеження введені за розробку технологій для посилення контролю за діяльністю громадян та репресій проти меншин.