«Велике будівництво» сприяє розвитку бізнес-сектору — депутат

Реалізація програми "Велике будівництво" сприяє розвитку українського бізнес-сектору.

Про це в ефірі телеканалу "Дом" заявив перший заступник голови парламентської фракції партії "Слуга народу" Андрій Мотовиловець, передає Укрінформ.

"Дороги будуються не для того, аби я як народний депутат швидко їздив, а зокрема для бізнесу. Для того, щоби ми досить швидко між областями могли обмінюватися товарами, щоб ми відновлювалися як транзитна держава. І не забувайте, що дороги будуються з українських матеріалів та українськими підрядниками. А вони сплачують податки до наших бюджетів", — наголосив народний депутат.

За його словами, пріоритет "Великого будівництва" — співпраця саме з вітчизняними підрядниками.

"Раніше у нас була величезна кількість дрібних підрядників за тими самими дорогами. Ми, розуміючи, що нинішні обсяги можуть виконувати лише великі компанії, спеціально робимо, щоби це були українські підрядники. І Onur Group Ukraine, незважаючи на те що його основний акціонер турецький, є українською компанією, з українською юрособою. Плюс ці компанії закуповують техніку тут... Плюс достатня кількість іншої техніки задіяна для того, щоби привезти і щебінь, і пісок для будівництва. І топові підрядники "Великого будівництва" працюють на цій техніці, оновлюють її тут і платять високі зарплати, сплачують ПДВ, податок на прибуток", — пояснив парламентарій.

За його словами, те саме можна сказати про будівництво мостів.

"Мости більш як на 90% виготовляються з того, що вироблено в Україні. Це бетон, це арматура - все виробляється тут. Українські виробництва заповнюються. Подивіться, як працює Держгеонадра. Скільки аукціонів зараз проводиться на щебінь, на пісок", — сказав Мотовиловець.

Він підкреслив, що програма стосується й інших галузей, допомагаючи Україні загалом розвиватися.

"Велике будівництво" також повернулося на Укрзалізницю. Ми будуємо величезну кількість нових вагонів — як пасажирських, так і вантажних. Ми розраховуємо на зростання економіки, й сподіваємося, що бізнес продовжуватиме розвиватися. І ми хочемо перетворити на "Велике будівництво" всю країну", — заявив депутат.

Як повідомляв Укрінформ, програма "Велике будівництво" розпочалась навесні 2020 року з ініціативи Президента Володимира Зеленського. Мета програми - розбудувати в Україні якісну соціальну інфраструктуру (школи, садочки, лікарні, спортивні об'єкти) та оновити дороги по всій країні.