Проєкти тарифів на розподіл газу є суттєво нижчими від запропонованих операторами - НКРЕКП

Проєкти тарифів на розподіл природного газу, які Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), виносить на обговорення, є значно нижчими за пропоновані операторами газорозподільних мереж (ГРМ).

Як передає Укрінформ, про це повідомили у НКРЕКП.

"Проєкти тарифів на послуги розподілу природного газу розраховані відповідно до затвердженої Методики з урахуванням економічної обґрунтованості на основі поданих пакетів документів від операторів газорозподільних систем. Проєкти винесених на обговорення тарифів є суттєво нижчими від запропонованих суб’єктами господарювання", - йдеться у повідомленні.

У регуляторі зазначили, що після опрацювання усіх зауважень та пропозицій проєкти постанов про встановлення тарифів будуть підготовлені до прийняття та оприлюднені на офіційному сайті НКРЕКП.

Як повідомлялося, 1 грудня НКРЕКП схвалила проєкт постанови про затвердження тарифів на розподіл природного газу у 2022 році для 40 операторів газорозподільних мереж. Регулятор розраховує закласти ціну палива для виробничо-технологічних витрат на рівні 7,42 грн за кубометр при встановленні тарифів на розподіл, що має стримати їхнє зростання.