На купівлю нових пасажирських вагонів наступного року планують направити ₴3,5 мільярда

У проєкті державного бюджету на 2022 рік планується закласти 3,5 млрд грн на купівлю нових пасажирських вагонів, включно з 70 вагонами для денних швидкісних поїздів.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю для «Obozrevatel» розповів заступник міністра фінансів Олександр Кава, повідомляє пресслужба Мінфіну.

"Наразі триває підготовка держбюджету до другого читання. Кошти на залізницю там з'являться. Очікується сума близько 5,5 млрд грн. З яких 3,5 млрд грн планується направити на купівлю нових пасажирських вагонів, включно з 70 вагонами для денних швидкісних поїздів", - сказав Кава.

Також 2 млрд грн планується направити на проєкти пасажирської залізничної інфраструктури. Це завершення електрифікації ділянки Житомир – Новоград-Волинський із відновленням об'їзду станції Новоград-Волинський-1.

"Зараз опрацьовуються і інші проєкти, серед яких я б відзначив подальший розвиток системи Київ Сіті Експрес, відновлення лінії Миронівка – Канів, що дозволить запустити потяги до цього туристично привабливого містечка, електрифікація лінії Ворожба – Суми для запуску швидкісних електропоїздів Київ – Суми, і відновлення лінії Галич – Підвисоке для скорочення час поїздки до Івано-Франківська та курортів Карпат на 2-3 години", - зауважив Кава.

Як повідомляв Укрінформ, у 2021 році у державному бюджеті України передбачено понад 4 млрд гривень на закупівлю пасажирських вагонів та електрифікацію колій на ділянках Черкаси - Т.Шевченка, Київ - Васильків та Житомир - Новоград-Волинський.