Затвердили розподіл коштів на будівництво нового терміналу аеропорту «Бориспіль»

Кабінет Міністрів України збільшив розмір статутного капіталу ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» та затвердив порядок використання бюджетних коштів для його поповнення, з метою будівництва нового терміналу аеропорту.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідну постанову уряд із доопрацюванням у секретаріаті ухвалив на засіданні 24 листопада.

Згідно з текстом пояснювальної записки до постанови, метою збільшення статутного капіталу є створення сприятливого інвестклімату для забезпечення сталого розвитку «Борисполя» шляхом будівництва нового термінального комплексу у місті Бориспіль. Новий термінальний комплекс дозволить збільшити пропускну спроможність аеропорту.

"Новий термінал аеропорту "Бориспіль" - це довгобуд, який повинні були збудувати до Євро-2012. Наразі відповідні зміни до бюджету були підтримані народними депутатами. І зараз ми прийняли порядок використання цих коштів", - сказав міністр інфраструктури України Олександр Кубраков під час засідання уряду.

Крім того, збільшення розміру статутного капіталу дозволить забезпечити сталий розвиток матеріально-технічної бази підприємства, а також виконання концепції розвитку аеропорту до 2045 року.

Як повідомляв Укрінформ, уряд схвалив Концепцію розвитку міжнародного аеропорту “Бориспіль” на період до 2045 року у травні 2019 року.