Ціна газу на українській біржі минулого тижня зросла на 18,7%

Стартові ціни природного газу (ресурс листопада) на Українській енергетичній біржі (УЕБ) 15-19 листопада 2021 року зросли на 18,67%.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в огляді ринку природного газу УЕБ.

“Стартові ціни ресурсів зростали протягом тижня. У підсумку, станом на п’ятницю середня стартова ціна ресурсу листопада була вищою за показник понеділка на 18,67%”, - йдеться у повідомленні.

Так, 15 листопада стартова ціна ресурсу листопада становила 30,6 тис. грн за 1 тис. кубометрів, а 19 листопада — 36,3 тис. грн за 1 тис. кубометрів.

Загалом у період 15-19 листопада заявки на купівлю та продаж природного газу формували 5 компаній: ГПК “Нафтогаз Трейдинг”, “Рожнятівнафта”, АГТ, “Укрпостач Енерго”, “Крафт Енерджи”.

На довгостроковому ринку було продано 350 тис. куб. м. природного газу, в тому числі вдруге було реалізовано ресурс грудня за післяплатою в газотранспортній системі.

На короткостроковому ринку (внутрішньодобовий сегмент) було укладено 17 угод на 280 тис. куб. газу.

Як повідомлялося, за результатами аукціонів з розподілу потужностей, російський Газпром не планує збільшувати постачання газу до Європейського Союзу як мінімум до другого кварталу 2022 року.