НКРЕКП планує підвищити тариф Укренерго на передачу електроенергії на 11,4%

НКРЕКП схвалила проєкт постанови про збільшення у 2022 році тарифу НЕК "Укренерго" на передачу електроенергії на 11,4% до 327,49 грн/МВт-год. порівняно з діючим тарифом (293,93 грн/МВт-год.).

Відповідне рішення прийняте на засіданні НКРЕКП 10 листопада, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зазначається, що прогнозний необхідний дохід (прогнозовані витрати) у структурі тарифу на послуги з передачі електричної енергії Укренерго на 2022 рік становить 47,341 млрд грн.

Схвалений проєкт постанови НКРЕКП "Про встановлення тарифу на послуги з передачі електричної енергії НЕК "Укренерго" на 2022 рік", разом з обґрунтувальними матеріалами буде розміщений на офіційному вебсайті НКРЕКП для громадського обговорення.

Крім того, регулятор планує встановити на 2022 рік тариф Укренерго на послуги з диспетчерсьвого управління в розмірі 62,22 грн/МВт-год., що на 57,9% більше порівняно з діючим тарифом (39,41 грн/МВт-год.).

Читайте також: В Україні набув чинності закон про «зелені» облігації

Як повідомлялося, 3 листопада НЕК «Укренерго» здійснила дебютний випуск п’ятирічних «зелених» єврооблігацій сталого розвитку (Green and Sustainability-linked bonds) на 825 млн дол. з дохідністю 6,875%. Кошти від випуску будуть використані для погашення заборгованості перед ДП «Гарантований покупець», а будь-які кошти, що залишаться після погашення даного боргу, будуть використані для фінансування або рефінансування інших прийнятних «зелених» проєктів.