Укрзалізниця до 2024 року електрифікує 500 кілометрів колій

АТ "Укрзалізниця" до 2024 року електрифікує 500 км залізничних колій.

Про це сказав міністр інфраструктури Олександр Кубраков під час форуму «Велике будівництво: нова залізниця», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У найкращі роки Укрзалізниця електрифікувала по 100 км на рік. Ми плануємо щонайменше 500 км залізничих колій електрифікувати до 2024 року, тобто за два роки", - розповів міністр.

Він додав, що у 2022 році пріоритетними маршрутами для електрифікації стануть: Долинська - Миколаїв - Колосівка, Ворожба - Суми та Житомир - Новоград-Волинський. У 2021 році УЗ електрифікує 50 км колій на ділянках: Черкаси - Т.Шевченка, Київ - Васильків (на етапі завершення), Чорноморська - Берегова (вже завершено) та Ковель - Ізов - Держкордон.

Читайте також: Антикризовий штаб напрацював пропозиції з оновлення рухомого складу Укрзалізниці

За словами Кубракова, планується, що завдяки масштабній електрифікації Укрзалізниця за два роки зможе запустити швидкісне пасажирське сполучення між всіми обласними центрами України.

Як повідомляв Укрінформ, у 2021 році у державному бюджеті України передбачено понад 4 млрд гривень на закупівлю пасажирських вагонів та електрифікацію колій на ділянках Черкаси - Т.Шевченка, Київ - Васильків та Житомир - Новоград-Волинський.