Профспілка просить владу втрутитися у ситуацію з блокуванням рахунків Енергоатому

Профспілка працівників атомної енергетики та промисловості звернулася до Президента та Кабінету Міністрів з проханням втрутитися в ситуацію з блокуванням рахунків Енергоатому Державною виконавчою службою.

Як передає Укрінформ, відповідне звернення розміщене на сайті Атомпрофспілки

"Співробітниками Державної виконавчої служби України фактично заблоковано фінансово-господарську діяльність стратегічного державного підприємства, яке виробляє понад 51% від всієї електроенергії в Україні", - наголошують у профспілці.

Зазначається, що критична ситуація склалася через арешт рахунків Енергоатома за позовом ЗАТ "Спільне українсько-американське підприємство з іноземними інвестиціями "Укрелектроват". Підприємство хоче стягнути з енергокомпанії 127,3 млн грн заборгованості, з яких сума основного боргу становить лише 2,5 млн грн.

Читайте також: Енергоатому мають повернути майже ₴19 мільярдів боргу – рішення суду

"Вважаємо, що скоординована діяльність ЗАТ СП "Укрелектроват" та представників Державної виконавчої служби по блокуванню рахунків "Енергоатому" та списанню неіснуючих боргів на користь компанії, яка викупила ці борги у російської компанії АТ "ТВЕЛ", в цей складний для країни період має розглядатися керівництвом держави як цілеспрямована диверсія", - заявляє Атомпрофспілка.

Як повідомлялося, за перше півріччя 2021 року чистий прибуток національної атомної енергогенеруючої компанії «Енергоатом» становить 1,1 млрд грн.