В Україні затримали колишнього топчиновника бронетанкового заводу, який 2014 року втік до ОРДЛО

СБУ затримала колишнього топчиновника державного підприємства «Київський бронетанковий завод», який перебував на посаді протягом 2014 року і своїми корупційними діями завдав державі збитки на 12 млн грн.

Про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ, передає Укрінформ

За оперативними даними, зловмисник організував протиправний механізм привласнення коштів, виділених на модернізацію військової техніки.

Для цього зареєстрував кілька фіктивних підприємств у різних регіонах України, у тому числі у столиці та Київській області. Згодом на підставі фіктивних договорів чоловік переводив на рахунки вказаних компаній кошти, призначені на виконання держзамовлення. Розрахунки здійснювалися або за завищеними тарифами, або й узагалі за невиконані роботи. Таким чином відбувалося «виведення» бюджетних коштів і переведення їх у готівку з подальшим привласненням учасниками схеми.

Читайте також: Тендерні «відкати» на запчастинах: СБУ викрила ще одну корупційну схему в Укрзалізниці

За попередніми оцінками слідства, внаслідок майже піврічної протиправної діяльності посадовця державі заподіяно збитки у розмірі 12 млн грн.

Наприкінці 2014 році, для уникнення відповідальності за протиправну діяльність, ексчиновник перебрався на окуповану терористами територію, повідомили в СБУ.

Оперативники спецслужби встановили місце перебування зловмисника і затримали його під час перетину лінії розмежування з тимчасово окупованою територією на КПВВ «Станиця Луганська».

Читайте також: СБУ запобігла контрабанді в Росію запчастин до штурмової авіації

Наразі експосадовцю оголошено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Затриманого доставлено до Дарницького районного суду для обрання йому міри запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії для встановлення інших причетних до схеми осіб.