Парламент удосконалює процедуру складання митних декларацій

Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт №4517 «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо урегулювання процедури складання митних декларацій на товари, які підпадають під різні товарні підпозиції згідно з УКТЗЕД, відповідно до Митного кодексу Європейського Союзу».

Як передає кореспондент Укрінформу, за таке рішення проголосували 308 народних депутатів.

Документ пропонує викласти у новій редакції статтю 267 і доповнити статтю 280 Митного кодексу України. Одна з ключових цілей документа — адаптація вітчизняного законодавства до законодавства ЄС в частині процедури складання митних декларацій на товари, які підпадають під різні товарні підпозиції відповідно до УКТЗЕД (Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності - ред.). Дію нових положень не поширюватимуть на товари, які оподатковуються акцизним податком і особливими видами мита, а також щодо імпорту яких законодавство встановлює кількісні обмеження.

За розрахунками Держмитслужби, реалізація положень законопроєкту призведе до щорічного збільшення надходжень ввізного мита приблизно на 150 млн грн.

Читайте також: На двох митницях ДБР викрило корупційні схеми розмитнення вантажівок

Як повідомлялося, Державна митна служба за січень-серпень перевиконала план надходжень на 19 млрд грн, перерахувавши до держбюджету 291 млрд грн. Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження митних платежів збільшились на 76 млрд грн або на 36%.