Разумков очікує «великої дискусії» навколо змін до Податкового кодексу

Голова Верховної Ради прогнозує велику дискусію в сесійній залі під час розгляду у другому читанні законопроєкту про внесення змін до Податкового кодексу.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це Дмитро Разумков сказав в ефірі програми "Подробиці тижня" на телеканалі "Інтер".

"Я думаю, що буде велика дискусія навколо законопроєкту №5600. Щодо нього велика кількість пересторог, і сьогодні вони поки що залишаються. Ми не бачили кінцевої таблиці. Я думаю, що буде дискусія на рівні комітету, які правки враховуються, а які ні. Кількість правок до нього майже рекордна – 11 600. Звісно, там є великий об’єм правок, які можна назвати спамовими. Але є велика кількість, які мають сенс, і я сподіваюся, що вони будуть підтримані комітетом", – сказав Голова ВР, зауваживши, що теж подав правки до документа.

Окрім цього, Разумков припустив, що дискусію під час розгляду у другому читанні може викликати й законопроєкт №5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів). Утім, на його переконання, якщо документ "буде збалансованим, то він може бути проголосований у стінах Верховної Ради".

Читайте також: Разумков назвав ключове питання шостої сесії Верховної Ради

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 1 липня 2021 року ухвалила в першому читанні законопроєкт №5600 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень".

Документом, зокрема, передбачено нові ставки екологічного податку, звільнення від оподаткування ПДФО громадян і підприємців, котрі користуються державними програмами підтримки "Доступні кредити 5-7-9%" і "Доступна іпотека 7%" тощо.

Читайте також: Разумков прогнозує на осінь кадрові зміни в уряді

Окрім цього, 1 липня парламент ухвалив у першому читанні президентський законопроєкт №5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)".

Положення документа, зокрема, встановлюють ознаки, за якими особа може бути віднесена до олігархів. Крім цього, передбачається створення Реєстру олігархів.