Оплата населенням комунальних послуг у лютому становить 91,3% - Держстат

У лютому 2021 року населення країни сплатило за житлово-комунальні послуги 91,3% нарахованих за цей період сум.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в експрес-випуску про оплату населенням ЖКП, який 9 квітня оприлюднено на сайті Державної служби статистики.

"У лютому 2021 р. населенням країни сплачено за житлово-комунальні послуги 24,9 млрд грн - 91,3% нарахованих за цей період сум", - повідомляє Держстат.

На кінець лютого поточного року заборгованість населення становила: зі сплати за постачання та розподіл природного газу - 34,2 млрд грн; за теплову енергію та гарячу воду – 27,4 млрд грн; за розподіл електроенергії – 8,0 млрд грн.

Борг за централізоване водопостачання та водовідведення становить 6,0 млрд грн, за управління багатоквартирним будинком – 5,4 млрд грн, за надання послуг із вивезення побутових відходів – 1,1 млрд грн.

Читайте також: Середня зарплата за рік зросла майже на 16% — Держстат

При цьому, протягом лютого з населенням було укладено 4,3 тис. договорів щодо погашення реструктуризованої заборгованості на загальну суму 34,2 млн грн. Сума фактично внесених платежів, з урахуванням довгострокових договорів, становила 21,1 млн грн.

Як повідомляв Укрінформ, у січні поточного року українці сплатили за житлово-комунальні послуги 23,9 млрд грн, або 77,7% нарахованих за цей період сум.

З 1 лютого по 31 березня 2021 року Кабінетом Міністрів була запроваджена регульована ціна на газ, яка не мала перевищувати 6,99 грн за кубічний метр.