Фонд держмайна виставив на продаж Дунаєвецький комбінат хлібопродуктів

Наступного місяця в Україні розпочнеться приватизація державних комбінатів хлібопродуктів. Вже 7 травня відбудеться онлайн-аукціон з продажу єдиного майнового комплексу ДП «Дунаєвецький комбінат хлібопродуктів».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Фонду державного майна.

Відповідно до статуту, Дунаєвецький комбінат хлібопродуктів (КХП) займається виробництвом продуктів борошномельно-круп'яної промисловості та кормів для тварин, що утримуються на фермах, а також оптовою торгівлею зерном, необробленим тютюном, насінням, кормами для тварин тощо.

Об'єкт приватизації складається з будівель та споруд загальною площею 79,8 тис. кв. метрів, серед яких: адмінбудинок з їдальнею, пекарні, елеватори, млинзавод, лабораторія, склади, цехи, гаражі, інші господарські будівлі. Загальна площа земельних ділянок – 67,3 га.

КХП має технологічне обладнання, а також необхідні комунікації: водопостачання, електропостачання, каналізацію, під'їзні шляхи.

Стартова ціна на актив становить 187 637 810 грн; прийом заявок на участь в аукціоні триватиме до 6 травня.

Детальніше про приватизацію ДП «Дунаєвецький комбінат хлібопродуктів» можна дізнатися за посиланням.

У Фонді держмайна наголосили, що Дунаєвецький КХП стане першим об'єктом, виставленим на прозорий онлайн-аукціон у межах приватизації державних комбінатів хлібопродуктів. Свого часу КХП були однією з ключових ланок аграрного виробничого процесу, який монопольно контролювала держава. Проте з переходом до вільного ринку цей актив став непрофільним.

Водночас, на думку приватизаційного відомства, КХП "мають чудовий інвестиційний потенціал". Йдеться, зокрема, про потужні елеватори та доступ до залізничних колій.

Читайте також: За квартал від приватизації до бюджету надійшов майже мільярд гривень - ФДМУ

Як повідомляв Укрінформ, за даними Фонду держмайна, майже 1 млрд гривень надійшов до держбюджету від приватизації за перший квартал 2021 року. За цей час регіональними відділеннями Фонду проведено 377 приватизаційних аукціонів.