Працюємо, щоб люди відчули зниження тарифів - Зеленський

Завдання влади — зменшити комунальні тарифи для населення, попри вимоги Міжнародного валютного фонду.

Про це сказав Президент України Володимир Зеленський під час прес-марафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Міжнародний валютний фонд, якщо бути чесним, вимагає, щоби були ринкові ціни. Ринкові ціни для нашої країни сьогодні — це збільшення тарифів. Але ви бачите, що, починаючи з літа, ми почали зменшувати їх. Це і є наша задача”, - підкреслив Зеленський.

Він зазначив, що обговорював це питання з Міжнародним валютним фондом і з урядом. І відсоток від загального доходу сім’ї за комунальні платежі, за його словами, буде падати.

“І ми домовлялися про одне. Якщо навіть ми дійсно відкриємо ринок, і якщо у нас будуть ринкові ціни, ми з вами повинні домовитися, — по-іншому не буде, — що відсоток від доходу сім’ї повинен бути на комуналку. Цей відсоток повинен зменшитись. І це ми гарантуємо людям”, - підкреслив Президент.

За його словами, він ставить це питання уряду, і прем’єр з ним згоден.

“Тобто що ми хочемо. У 2020 році повинен збільшитись прожитковий мінімум, він повинен просто стати реальним. Я не пам’ятаю, на яку цифру кінцеву вийде уряд. Не хочу обіцяти, але прожитковий мінімум, ми обраховували, десь 4300 при сьогоднішньому курсі — курс до 100, як деякі люди говорили, збільшуватися не буде. Курс - це окрема проблема, вона є. Тому я можу тільки сказати одне: що ми будемо зменшувати цей відсоток. Людина ніколи не буде платити 50, 70 чи 80, не дай Боже, відсотків за комуналку від свого доходу чи від доходу сім’ї. Це я можу гарантувати Але зараз ми працюємо в цілому і над деякими речами, щоби люди побачили, що тарифи зменшились”, - зазначив Зеленський.

Читайте також: Я готовий піти, коли суспільство мені скаже — Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Президент України Володимир Зеленський проводить пресмарафон. Глава держави відповідає на запитання журналістів протягом усього дня. Пресмарафон вже побив світовий рекорд пресконференції Президента.