У держбюджет на виплату пенсій заклали 172,6 мільярда

У проєкті державного бюджету на 2020 рік закладено на виплату пенсій та покриття дефіциту Пенсійного фонду України 172,6 млрд грн.

Про це в коментарі Укрінформу повідомила заступниця голови правління Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко.

"172,6 млрд грн передбачено в проєкті державного бюджеті на 2020 рік. Це ті видатки, які спрямовуються на пенсійні виплати, які йдуть за джерелом з державного бюджету, а також та частинка, яка буде на покриття дефіциту Пенсійного фонду, як це передбачено бюджетним кодексом і нашим законом про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування", - розповіла Ковпашко.

Вона пояснила, що ця сума закладена в проєкті бюджету як складова частина доходу Пенсійного фонду, що має бути спрямований на виплату пенсій.

"За правилами складання проєктів бюджету видатки формуються на підставі тих нормативно-правових актів, які діють на час складання бюджету. Тобто ми туди закладали всі ті витрати, які мають бути проведені у 2020 році на підставі діючих нормативно-правових актів. Якщо будуть ухвалені інші нормативно-правові акти, то, відповідно, буде необхідність вносити зміни до бюджету, визначаючи і джерело для покриття таких додаткових видатків", - зазначила Ковпашко.

Читайте також: Маркарова розраховує на додатковий ресурс у бюджеті-2020 для соціальної сфери

Як повідомляв Укрінформ, 15 вересня Кабінет міністрів подав до Верховної Ради проєкт державного бюджету на 2020 рік.

У п’ятницю, 20 вересня, на пленарному засіданні Верховної Ради України міністр фінансів Оксана Маркарова представила проєкт закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік".