Пенсійний фонд у смартфоні: ПФУ тестує мобільний додаток

Із вересня Пенсійний фонд України у тестовому форматі впроваджує мобільний додаток “Пенсійний фонд”, за допомогою якого громадяни матимуть доступ до електронних сервісів Фонду через смартфони та планшети.

Про це інформує пресслужба ПФУ.

“Пенсійний фонд України з вересня починає впроваджувати у тестовому форматі новий електронний сервіс – мобільний додаток “Пенсійний фонд”. Відтепер громадяни мають можливість доступу до електронних сервісів Фонду у зручному форматі з мобільних пристроїв – смартфонів та планшетів”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, проєкт “Пенсійний фонд України у смартфоні” розроблено з метою реалізації розвитку системи надання електронних послуг “Е-пенсія” та забезпечує максимально зручну та оперативну взаємодію громадян з ПФУ.

Повідомляється, що версії мобільного додатку на першому етапі доступні для користувачів смартфонів на базі платформи Android.

У відомстві інформують, що мобільний додаток “Пенсійний фонд” забезпечує користування електронними послугами Фонду з мобільних пристроїв, доступ усіх працюючих (застрахованих осіб) до інформації, яка міститься в електронній обліковій картці соцстрахування, заробітної плати та інформації щодо надбаного страхового стажу, доступ пенсіонерів до даних електронної пенсійної справи, доступ до Електронного реєстру листків непрацездатності тощо.

Читайте також: У ПФУ пояснили, від чого залежить розмір пенсії за віком

Для користування сервісом необхідно мати ключ кваліфікованого електронного підпису або попередню реєстрацію реєстрацію на порталі ПФУ за допомогою логіну та паролю.

У ПФУ нагадують, що 9 серпня 2019 року презентували сервіс призначення пенсії в “один дотик“, який дозволяє призначити пенсію за одне відвідування сервісного центру, попередньо подавши заяву та всі необхідні документи через портал електронних послуг Пенсійного фонду України.