Кабмін затвердив показники для моніторингу реалізації Цілей сталого розвитку

Кабінет міністрів 21 серпня 2019 року схвалив розпорядження, яким впорядкував порядок збору даних для моніторингу реалізації Цілей сталого розвитку в Україні.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономрозвитку.

"21 серпня 2019 року Уряд підтримав ініціативу Мінекономрозвитку і схвалив розпорядження, яким впорядкував порядок збору даних для моніторингу реалізації Цілей сталого розвитку в Україні", - йдеться в повідомленні.

За словами першого віцепрем'єр-міністра - міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва, цілі сталого розвитку - це світові показники ефективного урядування, економічного зростання та підвищення якості життя людей.

"Вони оцінюють соціальний та економічний розвиток в країні, кращі можливості доступу до освіти, екологічні показники та багато іншого. Збір даних про стан виконання та система моніторингу в Україні - важливий інструмент оцінки прогресу у цих питаннях. Відтепер державні органи мають чіткі орієнтири та критерії, за якими повинні збирати, аналізувати і узагальнювати цю інформацію та передавати її відповідним органам для прийняття системних управлінських рішень”, - сказав Кубів.

Читайте також: Уряд зобов'язав Укргідроенерго продавати до 35% своєї електрики за спецобов'язками

Як відомо, з 2016 року Україна втілює Цілі сталого розвитку з урахуванням національних особливостей, зазначених у Національній доповіді “Цілі Сталого Розвитку: Україна”. У доповіді визначений перелік із 86 завдань та 183 індикатори, у розрізі яких буде проводитися збір даних для моніторингу стану реалізації Цілей.