Фінплан Укренерго на цей рік передбачає 7,55 мільярда доходів

Фінансовий план державного підприємства «Національна енергетична компанія «Укренерго» на 2019 рік передбачає доходи у сумі 7,55 млрд грн та витрати - у сумі 5,19 млрд грн.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

"27 березня Кабінет Міністрів України затвердив фінансовий план державного підприємства «Національна енергетична компанія «Укренерго» на 2019 рік, розроблений з урахуванням прогнозних макропоказників економічного розвитку країни та цілей Енергетичної стратегії України до 2035 року. План передбачає: доходи у сумі 7 552, 3 млн грн, витрати у сумі 5 193,6 млн грн, виплати на користь держави у розмірі 2 044,9 млн грн, реалізацію пріоритетних проектів на суму 3 912,8 млн грн (без ПДВ)", - ідеться в повідомленні.

У Мінфіні зазначають, що документ дозволяє створити належні умови для виконання ключових статутних завдань Укренерго та стабілізації його фінансового стану, а також створює умови для подальшого розвитку підприємства.

Читайте також: Мінфін спростив реєстрацію касових апаратів

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство фінансів України отримало право на управління державним підприємством «НЕК «Укренерго» 4 лютого 2019 року. Відповідний акт приймання-передачі було підписано Комісією з питань передачі цілісного майнового комплексу ДП «НЕК «Укренерго», створеною Мінфіном на виконання розпорядження КМУ від 14 листопада 2018 року №1001. З моменту підписання документу Укренерго перейшло зі сфери Міністерства енергетики та вугільної промисловості до Міністерства фінансів.

22 лютого 2019 року Міністерство фінансів створило комісію з реорганізації державного підприємства «Національна енергетична компанія «Укренерго»» в приватне акціонерне товариство (ПрАТ).