Нафтогаз планує спрямувати 2,7 мільярда на встановлення лічильників газу

Інфографіка

НАК "Нафтогаз України" направив на розгляд уряду скоригований фінансовий план на 2019 рік, у якому 2,7 млрд грн передбачено на встановлення індивідуальних лічильників газу для споживачів.

Про це написала прес-служба НАК у Facebook.

"Ми направили на розгляд Кабміну скоригований фінансовий план на 2019 рік. Він передбачає виплату Нафтогазом дивідендів у розмірі 90% від прибутку за 2018 рік, а також спрямування 2,7 млрд грн на встановлення індивідуальних лічильників газу для споживачів", - йдеться у повідомленні.

Серед іншого, фінплан враховує погашення у 2019 році кредиту Світового банку на суму 395 млн євро. Також відображена необхідність накопичення країною близько 20 млрд кубометрів газу у підземних сховищах газу до початку опалювального сезону 2019-2020 років.

"Ми сподіваємось, що уряд затвердить план компанії найближчим часом, адже без узгодження фінплану ми, наприклад, не можемо розпочати встановлення лічильників", - наголосили у компанії.

Читайте також: Вітренко назвав три кроки Нафтогазу в разі зупинки транзиту з РФ

Як повідомляв Укрінформ, уряд зобов'язав Нафтогаз власним коштом встановити лічильники газу для споживачів. НАК заявив, що готовий забезпечити домогосподарства приладами обліку газу за умови підписання зі споживачем контракту та внесення таких витрат у фінансовий план компанії.