Суд наклав новий арешт на активи групи Коломойського - ЗМІ

Печерський райсуд Києва в рамках кримінального провадження щодо можливого виведення рефінансування, залученого ПриватБанком в НБУ до націоналізації, наклав новий арешт на активи низки компаній, які прямо й опосередковано пов’язані з "приватівцями" та їх партнерами.

Відповідне рішення суд ухвалив 22 березня за клопотанням Генпрокуратури, повідомляє Finbalance.

Ці активи були передані Нацбанку в іпотеку/заставу як забезпечення боргів ПриватБанку з рефінансування.

Зокрема, йдеться про такі компанії та їх арештоване майно: ТОВ "Скорзонера" (11 земельних ділянок за адресою Івано-Франківська область, м. Яремче, с. Поляниця; паркінг площею 29 799,9 кв.м, за адресою Івано-Франківська область, м. Яремче, с. Поляниця, участок Щивки, будинок 3/2); ТОВ "Арт - Лаб Груп" (земельна ділянка за адресою Івано-Франківська область, м. Яремче, с.Поляниця); ТОВ "Тех - Трейд - Інвест" (магазин площею 39,80, за адресою Івано-Франківська область, м. Яремче, с. Поляниця); ТОВ "Гаджибей" (8 земельних ділянок за адресою Одеська область, Овідіопольський район, Дальницька сільська рада, масив "Золотий берег"); ТОВ "Приватофис" (144 приміщення, будівлі в Криму, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Івано-Франківській, Запорізькій, Львівській, Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Чернігівській областях); ТОВ "Істейт-Сервіс" (3 приміщення у Волинській області); ТОВ "Спектрум-Енерго" (3 приміщення в Донецькій, Харківській, Хмельницькій областях); ТОВ "Перспектива-Інвестмент" (23 квартири, приміщення в м. Дніпро); ПАТ "Товкачівський гірничо-збагачувальний комбінат" (2 тепловози); ПАТ "Нікопольський завод феросплавів" (69 платформ, тепловозів, електровозів, цистерн).

Читайте також: Суд наклав арешт на земельні ділянки "Буковелю" у справі Приватбанку

Нагадаємо, у лютому Печерський райсуд Києва наклав арешт на майно компаній колишніх власників Приватбанку Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова у справі про виведення близько 19 мільярдів гривень кредиту рефінансування напередодні націоналізації банку.

Було арештовано земельні ділянки гірськолижного курорту "Буковель", суд заборонив відчужувати майно та проводити з ним будь-які інші дії нотаріусам та державним реєстраторам. Окрім іншого, суд наклав арешт на земельні ділянки компанії "Скорзонера", розташовані у селі Поляниця, на яких розміщена інфраструктура гірськолижного курорту "Буковель".

Також суд арештував залізничні вагони, платформи, паркувальні місця та інше рухоме та нерухоме майно компаній Коломойського та Боголюбова.