Держгеонадр оголосила аукціон на ProZorro із вартістю лотів понад 100 мільйонів

Загальна початкова вартість 9 дозволів на ділянки, що виставляються на торги, перевищує 100 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба відломства із посиланням на зустріч т. в. о. голови Держгеонадр Олега Кирилюка з учасниками запуску процесу електронних торгів.

“Держгеонадра оголошують ІІІ електронний аукціон, це не нафтогазові ділянки. Це 9 ділянок, які розташовані в шести областях. Територія з покладами рідкоземельних порід, бурштину, берилію, графітів, води, глини та вапняків складає більше 400 кв. км. Початкова ціна 9 дозволів складає більше 103 млн грн, а сплата за геологічну інформацію – 27 млн грн”, - заявив Кирилюк.

У прес-службі зазначили, що на зустрічі очільника Держгеонадр з учасниками запуску електронних торгів "обговорювали технічні питання, які виникли в час, коли запустили перші нафтогазові лоти з продажу надр".

Держгеонадра оголосили дані про такі ділянки: – Ястребецька, Семенівська, Юрівська та Пержанське родовище – Житомирська область; – Зарічна (Заваллівського родовища) – Одеська область; – Північне-1 (свердловина №1) – Донецька область; – Літятинська – Тернопільська область; – Жалянська-2 – Рівненська область; – Запоріжжя (свердловина №2-ре) – Запорізька область.

Читайте також: Україна має працювати над презентацією свого потенціалу за кордоном - Кубів

Як повідомлялося, раніше Держгеонадр вже оголосила про проведення перших двох раундів електронних аукціонів. На продаж виставлено 17 нафтогазоносних ділянок. Заявлялося, що загалом підготовлені 26 ділянок із покладами вуглеводнів.