У Нафтогазі продовжать перемовини з урядом щодо контракту Коболєва

Наглядова рада НАК "Нафтогаз України" продовжить перемовини з урядом щодо умов контрактів менеджменту компанії.

Про це сказав член Наглядової ради Нафтогазу та голови Комітету з призначень та винагород Амос Хохштайн, коментуючи питання контракту голови правління НАК Андрія Коболєва, повідомляє прес-служба компанії.

"Наглядова рада проголосувала за те, щоб підтримати продовження контракту Андрія Коболєва, однак ми не завершили цей процес до обговорення з Прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом", - сказав Хохштайн.

За його словами, наглядова рада поважає баланс між своїми юридичними повноваженнями та роллю уряду як акціонера Нафтогаза.

"Найкращий вихід з поточної ситуації - продовжити цей діалог, не наносячи шкоди компанії та інтересам України. Саме тому ми запропонували Прем'єр-міністру подовжити термін, названий урядом, щоб ми могли обговорити це питання", - додав Хохштайн.

Читайте також: Із менеджерами Нафтогазу іще не погодили новий контракт - Гройсман

Як повідомляв Укрінформ, уряд планує 22 березня завершити 5-річний контракт з менеджментом НАК «Нафтогаз України» на тих умовах, які були чинними протягом п'яти років.

Водночас, за повідомленнями ЗМІ, наглядова рада НАК "Нафтогаз України" ухвалила рішення продовжити контракт з головою правління компанії Андрієм Коболєвим, і встановити йому місячний оклад у розмірі 2,08 млн гривень, бо нове законодавство дає наглядовій раді держкомпанії повноваження приймати рішення щодо контрактів із менеджментом. Таким чином, розмір окладу голови Нафтогазу відповідатиме рівню, який був встановлений у попередньому контракті.

Раніше Гройсман заявляв, що уряд перегляне умови контракту менеджменту Нафтогазу через "захмарні" заробітні плати керівників компанії.