Цукрових буряків можуть посіяти ще менше через високі ціни на зернові – експерт

Високі ціни на зернові можуть привести до більшого, ніж очікується, скорочення посівних площ цукрових буряків в Україні у 2019-2020 маркетинговому році.

Такий прогноз зробила керівник аналітичного відділу Sucden Марина Сідак під час Міжнародного конгресу виробників цукру “Sugar World 2019”, повідомляє прес-служба НАЦУ “Укрцукор”.

“Посівні площі (цукрових буряків - ред.) в Україні наступного сезону зменшаться на 11% - до 250 тис. га, а виробництво цукру очікується на рівні 1,4-1,6 млн т. Окрім того, буде спостерігатись зростання перехідних запасів цукру за рахунок накопиченого нереалізованого експортного потенціалу”, - сказала Сідак.

За її словами, серед основних світових трендів ринку цукру 2019-2020 МР - зниження світового виробництва цукру, дефіцит на світовому цукровому ринку та зростання світових цін на цукор.

Читайте також: Експорт зерна цього сезону може сягнути 49 мільйонів тонн - Мінагро

“Враховуючи політику протекціонізму Узбекистану, яку уряд Республіки прийняв для захисту інтересів національного виробника знову ввівши ПДВ в розмірі 20% в якості митного платежу, в наступному сезоні посилиться конкуренція за ринки збуту з Індією, Пакистаном та іншими країнами”, - заявила експерт.