Укргазбанк впроваджує послугу «Експрес-гарантії» для малого бізнесу

АБ «Укргазбанк» першим серед державних банків надаватиме можливість спрощеного та пришвидшеного отримання банківських гарантій клієнтам малого та середнього бізнесу.

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі Укргазбанку. 

«Так, якщо раніше оформлення такої гарантії потребувало 3-5 днів, віднині жодних довготривалих перевірок – менеджер МСБ повідомить клієнтові рішення усього за 4 години після звернення. Термін видачі гарантії – 1 день. Забезпечення для цього не вимагається», - йдеться у повідомленні. 

Як зазначили у прес-службі фінустанови, процес оформлення експрес-гарантій було скорочено шляхом спрощення процедури перевірки клієнта, який тепер зможе самостійно заповнити документи онлайн разом зі співробітником банку. Крім того, додатково пришвидшити процедуру може й сам клієнт. Для цього на сайті Укргазбанку в електронному форматі розміщений публічний договір, який можна завчасно заповнити, роздрукувати та надати менеджерові вже у відділенні банку. Гарантії банк надає як в електронному вигляді з електронним цифровим підписом, так і у паперовому, залежно від вимог документації торгів. На здійснення однієї операції передбачений ліміт на суму до 50 тис. грн. Одночасно діяти можуть операції не більше ніж на 300 тис. грн. 

Як підкреслили у прес-службі банку, сьогодні згідно з українським законодавством для участі у державних тендерних торгах, відповідно до умов тендерної документації, необхідно обов’язково мати гарантію від банку, проте деякі організатори торгів вимагають гарантію саме від банку, мажоритарним акціонером якого є держава Україна (понад 75% капіталу). 

«Укргазбанк наразі перший та єдиний державний банк, що впроваджує послугу експрес-гарантії без забезпечення. Така взаємодія дозволить Укргазбанку, з одного боку, заохочувати компанії до участі у тендерних торгах, з іншого – збільшити власну клієнтську базу сегменту МСБ», - йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Загальний прибуток держбанків торік становив 13,5 мільярда - Мінфін

Як зазначили у фінустанові, майже за 3 роки активної роботи Укргазбанк розробив унікальні програми та продукти для малого й середнього бізнесу. Сьогодні банк співпрацює з провідними світовими організаціями, зокрема з Міжнародною фінансовою корпорацією у рамках проекту «Стати лідером у сфері банківських послуг для МСБ». 

Як повідомляв Укрінформ, за результатами діяльності у 2018 році прибуток Укргазбанку сягнув 766 млн грн, що майже на 20% перевищує встановлений бюджетом та затверджений Наглядовою радою банку запланований показник. Прибуток Укргазбанку за 2017 рік становив 624 млн грн.