Компанія Нафтогазу провалила план з видобування газу - Прем'єр

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що дочірня компанія НАК "Нафтогаз України" Укргазвидобування провалила план з видобування газу.

Про це він сказав під час засідання уряду 13 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо енергетичної незалежності - ми взагалі не маємо жодних закупівель газу з Російської Федерації... Головне, що ми маємо розвивати власне видобування, оскільки в Україні є достатньо резервів, щоб повністю забезпечити себе газом... Ми видобули в Україні з приватними компаніями спільно 21 млрд метрів кубічних газу, але я хочу сказати, що вкрай незадоволений, що Укргазвидобування компанії "Нафтогаз" план з видобутку газу, який ми затвердили, фактично провалила. Дуже важливо виправити це", - наголосив Гройсман.

За його словами, уряд у 2018 році прийняв ряд дерегуляційних рішень для того, щоб відкрити можливості надрокористування і "щоб усі видобували газ в Україні в рамках міжнародних стандартів".

Читайте також: У січні група Нафтогаз сплатила до бюджету 5,8 мільярда податків

"Ми змінили старі регуляції, ми відкрили геопросторові дані, ми запустили підготовку аукціонів на надра. Це означає, що ми бачимо перспективу трьох-пяти років нарощування власної видобутку, що означатиме повну енергетичну незалежність", - зауважив Прем'єр-міністр.

Він також наголосив, що в Україні зростає виробництво альтернативної енергії, розвивається ринок альтернативної енергетики.