Державний онлайн-аукціон OpenMarket перейшов до сфери управління АРМА

Державний онлайн-аукціон OpenMarket (ДП "СЕТАМ" Міністерства юстиції) перейшов до сфери управління Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Про це заявив під час прес-конференції у четвер голова АРМА Антон Янчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Отже, навіщо СЕТАМ агентству? Все дуже просто: АРМА зацікавлене в комплексній логістичній послузі, яка в себе включає ідентифікацію, інвентаризацію, пакування, переміщення та зберігання арештованого майна", - заявив він.

Янчук уточнив, що мова йде про ті випадки, коли майно передається у володіння АРМА за судовим рішенням - тоді виникає потреба у комплексі різноманітних дій з активами.

Читайте також: OpenMarket знову виставляє на торги судно "Норд", знижка — 20%

Він також пояснив, що спершу агентство ініціювало створення необхідного ДП із надання комплексної логістичної послуги, однак згодом звернулося до кількох державних органів з пропозицією передати в сферу управління АРМА одне з існуючих наразі підприємств з необхідними логістичними функціями.

"Ми впевнені, що у ДП "СЕТАМ" достатньо фактичних потужностей для того, щоб виконувати таку функцію, адже СЕТАМ не лише торговельний майданчик, це надзвичайно потужна інфраструктурна логістична мережа, це більш ніж 200 працівників, які де-факто на місцевості можуть виконувати функції ідентифікації, розрізнення та інвентаризації майна ", - додав голова АРМА.

OpenMarket - це засіб реалізації майна через мережу Інтернет з використанням інноваційної технології Blockchain. Система працює на всій території України з 2014 року.

Як повідомляв Укрінформ, державний онлайн-аукціон OpenMarket у 2018 році продав майна на 2,03 млрд грн. Зазначається, що загалом із часу створення електронного майданчика продажу проведено 47,756 тис. успішних торгів.