Стан посівів озимих культур в Україні добрий - експерти

Стан посівів озимих культур добрий. Рослини перебувають у стані зимового спокою.

Про це повідомляє прес-служба УкрАгроКонсалт.

"Агрометеорологічні умови для перезимівлі озимих зернових культур в третій декаді січня на території країни склалися задовільно, рослини знаходяться в стані зимового спокою. Стан їх в основному добрий", - йдеться в повідомленні.

За інформацією експертів, в третій декаді січня переважала нестійка помірно тепла для даного періоду погода. Опади спостерігалися у вигляді снігу, мокрого снігу, а протягом останніх чотирьох днів - дощу. У зв'язку з істотним підвищенням денної температури повітря (місцями до 2-8 градусів тепла), на всій території країни спостерігалася відлига.

Читайте також: Мінрегіон пропонує спростити оформлення земельної ділянки

Критичних температур, які могли б привести до вимерзання озимих, не спостерігалося. Рослини під час сильних морозів перебували під значним сніговим покривом. Мінімальна температура ґрунту на глибині залягання вузла кущіння озимих культур в холодні ночі не знижувалася нижче 3 градусів морозу. Глибина промерзання ґрунту на кінець декади становила 2-18 см.

Разом з тим, попереджають експерти, прогнозоване десятиденне потепління, ймовірно, може привести до часткового вимокання озимих культур на знижених ділянках рельєфу.