Виконавча служба заарештувала рахунки Запоріжжяобленерго

Через незадовільні розрахунки Запорізького титано-магнієвого комбінату за підсумками 2018 року ПАТ «Запоріжжяобленерго» не змогло в повному обсязі розрахуватися з ДП «Енергоринок». Рахунки енергокомпанії заарештовані.

Про це повідомили в прес-службі Запоріжжяобленерго.

«ТОВ «ЗТМК» залишається нашим найбільшим боржником. Тільки протягом минулого 2018 року комбінат недоплатив за спожиту електроенергію 186 млн грн. Загальна ж сума його боргу на сьогодні становить 778 млн грн - без урахування штрафних санкцій, - заявив заступник генерального директора ПАТ «Запоріжжяобленерго» Михайло Гаврилов.

Запорізькі енергетики неодноразово намагалися зустрітися з керівництвом комбінату, щоб скласти графік погашення заборгованості. Однак, менеджмент підприємства, за їхніми словами, "зайняв деструктивну позицію".

Читайте також: Назвали три підприємства із найбільшими зарплатними боргами

За словами енергетиків, припинити енергопостачання комбінату Запоріжжяобленерго не може, завод - «ховається» за екологічною бронею і фактично продовжує нарощувати борг.

"За результатами минулого року ми недоплатили в «Енергоринок» 159 млн грн. Якщо порівняти недоплату нам ЗТМК за цей же період (186 млн грн - ред.), стає очевидним, що, якби не цей споживач, наша компанія за підсумками 2018 року розрахувалася б з «Енергоринком» в повному обсязі. А якби комбінат погасив всю свою заборгованість за спожиту електроенергію, ПАТ «Запоріжжяобленерго» повністю розрахувалося б з ДП «Енергоринок» і ще понад 60 млн грн залишилося б", - каже Гаврилов.

Вчора Виконавча служба заарештувала рахунки Запоріжжяобленерго. Енергетики кажуть, що в разі виникнення надзвичайних ситуацій, вони просто не зможуть виїхати на ліквідацію аварій.

Підприємство не може вести господарську діяльність: закуповувати паливо, ремонтні матеріали та проводити аварійно-відновлювальні роботи.

Як раніше повідомлялося, Спеціалізована антикорупційна прокуратура звернулася до Прем'єр-міністра України та керівництва Фонду держмайна України з проханням розробити і реалізувати план щодо повернення ЗТМК у власність державі.

Голова ФДМУ Віталій Трубаров заявив про те, що Кабмін затвердив перелік об'єктів великої приватизації, в цьому списку є ПАТ "Запоріжжяобленерго".