ДФС: За десять місяців бізнесу відшкодовано понад 100 млрд ПДВ

Платникам податків за січень-жовтень 2018 року відшкодовано 108 млрд грн податку на додану вартість, що на 11% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.

«Протягом січня-жовтня поточного року платникам відшкодовано 108 млрд грн податку на додану вартість», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: АМКУ зобов'язав ДФС припинити антиконкурентні дії в зонах митного контролю

Зі слів в.о. голови ДФС Олександра Власова, порівняно з відповідним періодом минулого року сума відшкодування зросла на 11%, або на 10,7 млрд грн. За 10 місяців 2017 року платникам було відшкодовано 97,3 млрд грн.

«Ми фіксуємо зростання заявок на відшкодування ПДВ з бюджету. Так, у 2018 році кількість платників, які заявили про відшкодування цього податку, склало більше 5 тисяч осіб. Це майже на тисячу заяв більше, ніж було торік», - сказав Власов.

Читайте також: Цьогоріч надходження до загального фонду держбюджету зросли на 15% - ДФС

Середньомісячна заявка до відшкодування ПДВ у 2018 році зросла майже на 20% - до 11,5 млрд грн.

«Відшкодування податку на додану вартість здійснюється прозоро, адже електронна система не дозволяє здійснювати будь-які махінації. Понад 85% заявлених до повернення сум відшкодовуються протягом місяця за результатами камеральних перевірок», - зазначив очільник ДФС.

Читайте також: Дві особи цукрової компанії ухилились від сплати податків на 10 мільйонів - ДФС

Середньомісячне відшкодування ПДВ коштами у 2018 році зросло до 10,8 млрд грн. Порівняно з відповідним періодом минулого року цей показник зріс на 1,1 млрд гривень.

У жовтні платники отримали 10,4 млрд грн бюджетної компенсації цього податку. Порівняно з жовтнем 2017 року сума зросла на 7%, або на 0,7 млрд грн. За відповідний період 2017 року платники отримали 9,7 млрд грн відшкодованого податку.