Українські євробонди на $2 мільярди торгуються на Ірландській біржі

Облігації державного боргу України на загальну суму 2 мільярди доларів почали торгуватися на Ірландській фондовій біржі.

Про це повідомляє Громадське.

Зокрема, мова йде про облігації на 750 мільйонів доларів, випущені на 5 років під майже 9% річних та облігації на 1,25 мільярда доларів на 10 років, відсоток за якими становить 9,75% річних.

Зокрема, опис українських євробондів з’явився у повідомленні біржі.

Зазначимо, що наразі Україні досить складно залучати запозичення через низький рівень зацікавленості з боку інвесторів до облігацій країн, що розвиваються.

Крім цього, більшість інвесторів були невпевнені у стабільності української економіки через відсутність остаточного рішення Міжнародного валютного фонду про продовження співпраці з Україною.

Проте після оголошення фондом про нову угоду з українським урядом, ризик запозичення Україні коштів дещо знизився.

Читайте також: Товарообіг з Німеччиною може сягнути €10 мільярдів — Гройсман

Наприкінці серпня, через відсутність фінансування від Міжнародного валютного фонду, Україна запозичила на зовнішньому ринку 725 мільйонів доларів під 9,1% річних, що є значно вищою ставкою, ніж за кредитами МВФ, а також борговими цінними паперами, які Україна випускала у попередні роки.

Зазначається, що частина коштів, отримана внаслідок розміщення нових облігацій, піде на покриття даного боргу на 725 мільйонів доларів.