Проект бюджету збалансований і абсолютно реальний - Гройсман

Відео

Володимир Гройсман зазначив, що проект Держбюджету-2019 збалансований і абсолютно реальний, адже у нього закладено основи для економічного зростання.

Про це Гройсман написав на своїй сторінці у Facebook.

"Проект Держбюджету-2019 збалансований і абсолютно реальний. У нього ми заклали основи для економічного зростання. А це значить більше роботи для українців, вищі зарплати та справедливі пенсії", - зазначив він.

Водночас Гройсман зауважив, що будуть продовжені всі системні зміни в країні, які були розпочаті раніше. Зокрема, це посилення безпеки та обороноздатності. "Будемо модернізувати військову техніку та розробляти нові зразки, підвищувати зарплату військовим", - наголосив він. 

Ще одним із пріоритетів Гройсман вважає будівництво та ремонт доріг. "Я вже не раз казав, що українці будуть їздити новими, якісними шляхами", - додав він. 

Щодо реформи медицини, то, за словами Прем'єр-міністр, відбуваються зміни первинної ланки та перехід до реформування служби швидкої допомоги. Закладені також гроші на безкоштовну діагностику для українців за направленням свого лікаря.

Читайте також: Гройсман обіцяє два мільярди на енергоефективність наступного року

Стосовно реформи освіти Гройсман зауважив: "Продовжуємо змінювати філософію навчання, щоб дитина в школі розвивала свої найкращі якості, почувалася комфортно та отримувала сучасну освіту. Оснащуємо шкільний простір якісними зручними меблями, новими дидактичними матеріалами. Наступний крок – реформування професійно-технічної освіти". 

Крім того, наголосив Глава уряду, місцева влада отримає додаткові гроші у свої бюджети в рамках реформи децентралізації, "щоб на місцях було більше можливостей змінювати інфраструктуру, реалізовувати соціальні проекти та змінювати якість життя людей".