Нафтогаз зобов’язали продавати газ населенню за старою ціною до 18 жовтня

Кабінет міністрів України продовжив дію спеціальних зобов'язань (PSO) з продажу НАК "Нафтогаз України" природного газу для потреб населення і теплокомуненерго (ТКЕ) за зниженою ціною до 18 жовтня.

Про це повідомив Укрінформу прес-секретар Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана Василь Рябчук

"Так, було засідання уряду сьогодні, на якому продовжили PSO до 18 жовтня", - сказав Рябчук.

За його словами, засідання було присвячено саме цьому питанню.

Як повідомляв Укрінформ, постановою № 187 від 22 березня 2017 року Кабмін поклав на Нафтогаз спеціальні зобов'язання з постачання природного газу за фіксованою ціною (4942 грн за 1000 кубометрів) населенню, релігійним організаціям і ТКЕ. Для кінцевого споживача з урахуванням ПДВ та інших зборів ціна становить 6958 грн за 1000 кубометрів. Пізніше дію цієї постанови неодноразово продовжували.

Читайте також: Субсидії у 2019 році отримають всі, хто не може платити “комуналку” — Рева

Як відомо, уряд веде переговори з Міжнародним валютним фондом про необхідність впровадити ринок газу для населення. Крім цього, ціна на газ для населення має бути прирівняна до ціни газу для промисловості.

Глава Нафтогазу Андрій Коболєв у вересні заявив, що МВФ і уряд домовилися про поетапне підвищення цін на газ. Нафтогаз також запропонував внести зміни до положення про PSO.

У проект бюджету на 2019 рік закладено підвищення цін на газ на рівні 25%.

Водночас, за інформацією ЗМІ, МВФ відмовився надавати Україні новий транш, поки держбюджет на 2019 рік не буде прийнято.