Суд надав доступ НАБУ до документів про кредитування підприємств ДТЕК

Солом'янський районний суд м. Києва надав детективам Національного антикорупційного бюро доступ до документів Ощадбанку. 

Про це йдеться в ухвалі Солом'янського районного суду м. Києва від 11 вересня 2018 року, яка оприлюднена в Єдиному реєстрі судових рішень.

У ході досудового розслідування встановлено, що на підставі постанов НКРЕКП, у 2016-2017 роках між ДП «Енергоринок» та АТ «Ощадбанк» укладено низку договорів кредитної лінії, відповідно до яких підприємствам енергетичного холдингу «ДТЕК» була надана необгрунтована перевага у вигляді перерахування кредитних у розмірі понад 10 млрд грн.

"Упродовж 2016-2017 років службові особи Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), зловживаючи службовим становищем, діючи в інтересах товариств енергетичного холдингу «ДТЕК», приймали регуляторні рішення на користь зазначених товариств, внаслідок чого спричинено тяжкі наслідки інтересам інших виробників електричної енергії", - йдеться в ухвалі.

Читайте також: Борг перед шахтарями: Насалик розповів про пошук джерел для його погашення

Зазначається, що на виконання постанов НКРЕКП, прийнятих упродовж 2016-2017 років, підприємствам ПАТ «ДТЕК Західенерго», ПАТ «ДТЕК Дніпроенерго», ПАТ «Київненерго» та ТОВ «ДТЕК Східенерго» необгрунтовано надавались переваги перед іншими виробниками електричної енергії, у тому числі державними підприємствами, у виді перерахування ДП «Енергоринок» кредитних коштів для здійснення авансових платежів за товарну продукцію у загальному розмірі понад 10 000 000 000 грн.

Також, суд допустив можливість проведення обшуку, у разі відмови надати детективам НАБУ доступ до зазначених документів.