Два блоки Придніпровської ТЕС перейдуть на вітчизняне газове вугілля до кінця року

Компанія "ДТЕК Енерго" планує до кінця року завершити переведення двох блоків ДТЕК Придніпровської ТЕС з імпортного антрациту на вітчизняне газове вугілля.

Про це Укрінформу повідомили у департаменті з корпоративних комунікацій ДТЕК.

"У другому півріччі значні зусилля компанії будуть спрямовані на завершення проекту з переведення ще двох енергоблоків ДТЕК Придніпровської ТЕС з імпортного антрациту на вітчизняне газове вугілля. У планах компанії завершити переведення енергоблока №9 - у жовтні, енергоблока №10 - у грудні поточного року", - говориться у повідомленні. 

Зазначається, що завдяки цьому станція надалі працюватиме виключно на українському вугіллі.

Читайте також: Боротьба з контрабандою: десять викритих схем поповнили бюджет на 12,6 мільярда

Окрім цього, в сегменті генерації електроенергії ДТЕК Енерго завершує підготовку станцій до проходження високих навантажень під час опалювального сезону. Для цього за період липень-грудень компанія має намір закінчити 14 планових ремонтів, які вже виконуються, а також розпочати й завершити 21 плановий ремонт на енергоблоках ТЕС.

Як відомо, ДТЕК Енерго - операційний холдинг у структурі енергетичного холдингу ДТЕК, що забезпечує замкнутий цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена потужність у генерації електроенергії перевищує 17 ГВт.