Уряд створив міжвідомчу групу для аудиту лісової галузі

Кабінет міністрів утворив спеціальну міжвідомчу групу для проведення аудиту лісової галузі.

Рішення було прийнято на засіданні уряду в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми приймаємо рішення про створення спеціальної аудитгрупи міжвідомчої координації. Я хотів би всіх об’єднати, щоб ніхто ні з ким не міг домовитися на рівні служб”, - прокоментував ухвалене рішення прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

За його словами, аудитом займатиметься центральна група та групи в регіонах.

Водночас глава уряду підкреслив, що вже є багато “цікавої інформації” у питанні контрабанди лісу, зокрема щодо того, що “багато компаній створено десь близько року тому, спеціально під тему”.

Читайте також: На Миколаївщині найбільше зарплати заборгували суднобудівникам - ОДА

У свою чергу міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко пояснив, що аудит проводитиметься не тільки з точки зору ефективності використання коштів державного бюджету, але й щодо використання коштів місцевих бюджетів, проведення торгів, експортно-імпортних операцій, технологічних процесів, якості керівництва, кадрової політики у лісовій галузі.

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду 18 липня заявив, що Генеральна прокуратура, Державна аудиторська служба, Державна фіскальна служба, Національна поліція, Держгеокадастр розпочнуть перевірку всіх лісгоспів України за фактом контрабанди лісу.