Мільярд від ЄС: Порошенко розраховує на перший транш восени

Президент Петро Порошенко сподівається, що перший транш із нової програми макрофінансової допомоги Європейського Союзу, яка загалом становить 1 млрд євро, надійде в Україну цієї осені.

Про це він написав у Twitter

"Вітаю рішення ЄС про надання Україні четвертої Програми макрофінансової допомоги в розмірі 1 млрд євро. Ми прагнемо укласти відповідний Меморандум про взаєморозуміння у вересні з метою отримання першого траншу вже цієї осені", - зазначив Порошенко.

Читайте також: Лідери ЄС визнають суттєвий прогрес українських реформ

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 9 липня, набуло чинності рішення Євросоюзу про виділення Україні 1 млрд євро позик макрофінансової допомоги.

Метою допомоги є підтримка макрофінансової стабільності та прогресу реформ в Україні.

Далі уряд України і Єврокомісія повинні підписати меморандум про порозуміння щодо умов надання позик макрофінансової допомоги. Досягнуті домовленості ще повинна ратифікувати Верховна Рада України.

Серед таких умов європейська сторона висуває продовження політичних та економічних реформ в Україні, утвердження демократії, верховенства права, прав людини, а також боротьбу з корупцією, включаючи створення Вищого антикорупційного суду.