Кубів повідомив, скільки проектів Рада ухвалила за півроку для росту економіки

Із презентованого урядом у січні пакету з 35 законопроектів, необхідних для економічного зростання України, Верховна Рада вже ухвалила дев’ять законів, ще п’ять пройшли перше читання.

Про це заявив перший віце-прем’єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів під час засідання Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На початку цієї сесії Кабінет міністрів і парламент спільно сформували пакет із 35 економічних законопроектів від різних політичних сил. Це дуже конструктивний підхід , який об’єднав кращі ініціативи в єдиний пакет, над прийняттям якого ми спільно працювали. Фактично, із 35 законопроектів залишилося 26 , тобто 9 законів було ухвалено українським парламентом”, - зазначив Кубів.

Крім того, за словами урядовця, ще п’ять законопроектів із вказаного пакету було підтримано в першому читанні.

Читайте також: Набуло чинності рішення ЄС про надання Україні €1 мільярда фіндопомоги

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр 31 січня на засіданні уряду презентував пакет із 35 законопроектів, які Кабмін сформував спільно з Президентом, бізнесом, парламентськими фракціями і які спрямовані на поліпшення позиції України в рейтингу Doing Business. Законопроекти стосуються захисту бізнесу, дерегуляції та поліпшення ділового клімату, полегшення доступу до фінансування та державних ресурсів, заохочення інновацій.