Французька Alstom готова надати Укрзалізниці локомотив для тестування

Французька компанія Alstom готова надати ПАТ «Укрзалізниця» локомотив для тестування.

Про це повідомляє Центр транспортних стратегій із посиланням на директора Alstom у Західній і Центральній Азії Бернарда Пелля. 

"Так, ми зможемо надати локомотив для тестування в Україні", - зазначив Пелль, відповідаючи на питання про те, чи зможе Укрзалізниця випробувати запропоновану їй техніку в разі досягнення відповідної домовленості.

Як повідомлялося, на початку липня 2018 року один зі світових лідерів з виробництва залізничного рухомого складу - французька компанія Alstom - повідомила про відкриття свого представництва у Києві. Наразі вже призначено представника компанії, відповідального за продаж та розвиток бізнесу в Україні.

Читайте також: СБУ звинуватила посадовців Укрзалізниці у розтраті 20 мільйонів

За підсумками візиту делегації Alstom до Києва навесні повідомлялося, що компанія шукає в Україні майданчик для відкриття спільних або нових виробничих потужностей.

Пізніше стало відомо, що французький залізничний гігант розробляє проект з виробництва електровозів для України і Грузії із спільним ринком у 350 локомотивів до 2025 року. 45 із них заздалегідь будуть вироблені для Грузії, інші - для України.