Україна нарощує видобуток газу

За оперативними даними, видобуток АТ "Укргазвидобування" за січень-червень 2018 року становив 7 млрд 546 млн куб. м природного газу, що відповідає тенденції нарощування видобутку газу.

Про це інформує прес-служба АТ "УГВ".

"УГВ вживає низку заходів щодо збільшення видобутку. Так, у першому півріччі проведено 440 операцій з інтенсифікації видобутку, зокрема, 278 колтюбінгових операцій та 115 операцій із капітального ремонту свердловин, введено в експлуатацію 19 нових свердловин" - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Гройсман розповів, як Україні стати енергонезалежною до 2020 року

Крім того, було введено в експлуатацію понад 23 км міжпромислового газопроводу Валюхівського НГКР, що дає можливість знизити вхідні тиски на 3-4 атмосфери та забезпечити оптимальну роботу свердловин і розгрузити ДКС "Диканька" в літній період. У травні-червні 2018 року УГВ у стислі терміни ввело в експлуатацію два нових родовища в Харківській області.

Зазначається, що у третьому та четвертому кварталах 2018 року Укргазвидобування планує запуск нових технологічних потужностей: 4 газопоршневих двигунів із поршневими компресорами, двох газотурбінних двигунів з відцентрованими компресорами та 14 малодожимних компресорних станцій. Очікується також збільшення до понад 70 одиниць верстатів з капітального ремонту свердловин, доведення кількості комплексів з колтюбінгу до 17, а також введення в експлуатацію нових свердловин зовнішніх бурових підрядників.